‘Koninklijke’ Albert Heijn verneukt Zwarte Piet en zijn klanten

Vandaag gaf Koninklijke Ahold te kennen overstag te gaan in de zwarte-pieten-discussie en daarmee maakte ze duidelijk niets te begrijpen van het Nederlands erfgoed. Weg Zaans huisje, weg Nederlandse boerderijtjes, weg Oranje-snuisterijen. AH is niet alleen geld, maar nog dom ook? Zei hun baas de oude Albert Heijn,  niet eens dat hij zich had laten verneuken door het bedrijf Albert Heijn?

Een raar en merkwaardig gedoe over ons volksfeest bij uitstek: Sinterklaas. Daarbij speelt zijn trouwe Zwarte Piet een ondergeschikte rol. Immers Sinterklaas is een bisschop en daarvan zijn er relatief niet zoveel. Zwarte Piet is een hulpje die de cadeautjes uitreikt en dat doet hij met een heel leger Pieten, dat ieder jaar uit Spanje komt overvaren. Niets byzonders. Hoewel, eigenlijk wel. Sinterklaas geeft cadeaux aan zoete brave kindertjes en naar ik heb begrepen zijn we dat allemaal geweest.

Verschijningsverbod

Nu schijnt er in de mulitkulti-maatschappij van Nederland, die overigens een bedenksel is geweest van bijna alle huidige politieke partijen, stemmen op te gaan om Zwarte Piet een verschijningsverbod te geven. De eeuwenoude Zwarte Piet wordt zelfs door de rechter in de ban gedaan. Ook deze rechter begrijpt dus niets van onze samenleving. Helaas, maar waar. Juist het gebrek aan begrip voor deze samenleving, zorgt voor hoog oplopende emoties.

Volksfeest

Zolang wij bestaan, wordt Sinterklaas gevierd. Dat wil zeggen een snoep- en krijgfeestje voor iedereen, maar met name voor de kinderen. Zij geloven in de Sint, de goed heiligman en zijn knechten: de zwarte Pieten. Geen Neerlands kind heeft hierbij ooit te horen gekregen dat het om onderdrukking ging van een zwarte neger met een blanke baas. Een wanstaltig verhaal dat door enkele gekleurde Amsterdammers in 2014 opeens is ontstaan. De rechter besloot dat ons feest anders moest worden gevierd. Zonder zwarte Piet! Wie is die man die zich met onze tradities durft te bemoeien? Werkelijk ongehoord!

Bemoeienis Verenigde Naties

Het kan allemaal nog erger. Ook de VN heeft zich ermee bemoeid. Zonder onze culturele achtergrond te kennen, wordt ons feest als racistisch betiteld. Dit kan niet en mag niet. Dergelijke ongeletterde a-culturele mensen hebben het recht niet zich over de gebruiken in ons goede Vaderland uit te laten. Als je er het fijne niet van kent, moet je je mond houden. Als je niet weet dat Zwarte Piet gewoon zwart is door zijn glijden door de schoorsteen ben je onwetend. Ieder mens die in ons oude feest iets anders wil zoeken, dat er niet is, is gestoord.

Germanen

Toen het Sinterklaasfeest in de Germaanse tijd werd bedacht, waren negers in onze landen nog onbekend. Zwarte Piet vertegenwoordigde slechts het onbewuste, het donkere, dat alles te maken had met de donkere dagen die eraan kwamen. Sinterklaas en Zwarte Piet is niets anders dan een oeroud natuurfeest dat in onze landen thuishoort. Als Albert Heijn dat niet kan begrijpen en ook de Hema heeft al blijk gegeven van zijn onwetendheid, dan moeten deze bedrijven eens een bijscholing volgen. Voor ‘koninklijke’ Albert Heijn is hun gebrek aan kennis heel ernstig. Zij verloochenen in weze de cultuur van ons volk. Zij zouden zich heel diep moeten schamen. Zij verdienen de roe en moeten in de zak worden gedaan. Wel geld willen verdienen, maar cultuurvijandig zijn dat kan niet. De Hema kan je het niet kwalijk nemen. want die is al in handen van buitenlanders. Dus wees op uw hoede bij wie u koopt!

Of moeten wellicht al die zwarte ‘Nederlanders’ eens een cursus inburgering volgen?