Familie Rost van Tonningen

 

Overhandiging boek aan minister Hillen van Defensie door auteur F.J.A.M. van der Helm

 

 

N i e u w!

Historisch boek over Lombokgeneraal Marinus B. Rost van Tonningen, die

commandant was van het KNIL

Hij was de hoogste militair van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger en had gestreden tijden de Atjeh-oorlogen en de Lombokoorlog, maar wat weten we van deze man als privé-persoon? Hoe was hij thuis met zijn vele jaren jongere vrouw en zijn drie kinderen. Drie jongens die allemaal veel aandacht vroegen en soms moeilijk hanteerbaar waren. Was de Generaal thuis ook de baas of gedroeg hij zich meer als pedagogische vader? Hierover valt allemaal te lezen in het onlangs verschenen boek over het Familieleven van  Lombokgeneraal M.B. Rost van tonningen.

 F.J.A.M. van der Helm M.B. Rost van Tonningen (1852-1927)
239 blz, paperback Vrije Uitgevers, De , Verschijningsjaar: 2012
ISBN-13 9789460081408
ISBN-10 9460081401
17 euro

voor info druk

2 reacties op “Familie Rost van Tonningen

  1. In een adem uitgelezen. Veel onbekend materiaal uit het prive-archief van mevrouw F.S. Rost van Tonningen. Zeer waardevol!

  2. Voor de ware liefhebber van feitelijke geschiedenis is dit boek zeker een aanrader. De schrijver heeft toegang tot het uitgebreide archief van de overlleden weduwe Rost van Tonningen, waarin vele brieven zijn opgenomen tussen de generaal en zijn in Nederland verblijvende familie. Op deze wijze komen we op objectieve wijze veel boeiends te weten over het alledaagse leven in Indie. M.B. Rost van Tonningen kende zowel de Oost als de West, maar zou na zijn pensionering aan Nederland te voorkeur geven. Hij was inmiddels adjudant in bijzondere dienst geworden van H.M. Koningin Wilhelmina. Vol trots reed hij achter haar koets toen ze naar de Ridderzaal reed om voor de eerste maal de troonrede uit te spreken. De Indische gemeenschap in Den Haag keek enthousiast toe. Het was een wereldje van ons kent ons.